Germenzeel

Laat de zon maar komen in Germenzeel

Eind 2016 heeft Area besloten haar hele woningbezit – wat daarvoor geschikt is – te voorzien van zonnepanelen, waarbij de gehele energiebesparing voor de bewoners is. Germenzeel is de eerste buurt waar Area de zonnepanelen gaat laten leggen.

Zonnepanelen

Voordat de zonnepanelen komen, worden eerst de daken gerenoveerd. Onderhoud aan dakbedekking stond voor Germenzeel gepland in 2021. Vanwege de zonnepanelen doet Area  onderhoud dit jaar. Door de nieuwe dakisolatie besparen bewoners gemiddeld € 12,- per maand aan stookkosten. Bovendien wordt de woning comfortabeler. Wanneer dakrenovatie is uitgevoerd, kunnen de zonnepanelen worden gelegd. Dat levert nog een gemiddelde besparing van € 48,- per maand op voor de bewoners.

Tocht

Ook worden er in Germenzeel warmtemetingen gedaan om te zien of er tochtproblemen zijn, waar zich die voordoen, kijkt Area of en hoe ze die kan verhelpen.

Schilderwerk

Later dit jaar, wanneer alle werkzaamheden zijn gedaan en de zonnepanelen werken, worden ook de betimmeringen en kozijnen op de verdieping gereinigd en het nodige schilderwerk aan de buitenkant gedaan.

De uitgebreide beschrijving is te downloaden:  flyeraanpakisolatieenzonnepanelen